top of page

Wegspotters Erpe-Mere uit de startblokken

In Erpe-Mere schoot op 8 september het Wegspotterproject uit de startblokken. Ondanks het corona-uitstel en de nog steeds geldende maatregelen konden we toch op een mooie belangstelling rekenen van bijna 50 tragewegenliefhebbers.

Na een verwelkoming van de schepen voor Toerisme was het aan Mevr. Gillis (gedeputeerde voor Mobiliteit&Milieu van Prov. Oost-Vlaanderen), waarbij ze het belang van trage wegen benadrukte, en de vrijwillige inzet van zoveel wegspotters-in-spe roemde. Daarna lichtte Jonathan van het Regionaal Landschap het project toe. Dit werd zo goed onthaald, dat het enthousiasme bij iedereen voelbaar aanwezig was, om een stukje van de tragewegentaart/-kaart te adopteren. Om dit een beetje te stroomlijnen, werden de deelgemeenten volgens alfabet afgewerkt en onder de lokale inwoners verdeeld. Het resultaat is dat Erpe-Mere vanaf nu maar liefst 44 Wegspotters telt, die in totaal 110 km trage wegen (minstens) driemaandelijks zullen controleren. Zij vormen bij deze de essentiële schakel, de voeten, ogen en oren van de dienst Toerisme, die er dan op haar beurt voor zal zorgen dat gemelde problemen zo snel mogelijk worden opgelost. Dit vrijwillige engagement zal een boost geven aan de kwaliteit van het tragewegennetwerk in Erpe-Mere!


Wil je graag meer weten of zelf mee helpen aan de kwaliteit van de trage wegen in Erpe-Mere? Contacteer dan Jonathan Clerckx bij RLVA. (jonathan.clerckx@rlva.be of 055 / 20 72 65)

Schepen Tom Van Keymeulen verwelkomt ons in Erpe-Mere

Gedeputeerde van Mobiliteit Riet Gillis was ook van de partij!

Ruime belangstelling.

Klaar om de hokken te verdelen...

Jonathan Clerckx van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen schetst het project.

En dan... aan de slag! Wegjes uitkiezen om 4x / jaar te verkennen. Aanstekelijk enthousiasme!

RECENT
bottom of page