top of page

Dag van de Trage Weg 2018: Wegspotters in de kijker

Het weekend van 20 en 21 oktober 2018 stond in het teken van de Dag van de Trage weg. Tijdens deze twee mooie nazomerse dagen was het ideaal om op pad te gaan langs deze wegen.


Het gemeentebestuur van Nevele vond het een ideale gelegenheid om op zondag 21 oktober samen te komen met haar Wegspotters. In mei 2018 werd het project opgestart, in samenwerking met Regionaal Landschap Meetjesland en de provincie Oost-Vlaanderen, waarbij 15 vrijwilligers zich kandidaat hebben gesteld om Wegspotter te worden van enkele trage wegen. Als Wegspotter engageren deze vrijwilligers zich om meermaals per jaar de toegankelijkheid na te gaan van de trage wegen in Nevele.


Deze Wegspotters kregen van het gemeentebestuur een fietstas als dank voor hun vrijwillige hulp bij het toezien op de toegankelijkheid en netheid van de tientallen trage wegen te Nevele. Burgemeester Johan Cornelis en schepenen Mia Pynaert en Freddy Bertin overhandigden de fietstassen en dankten de Wegspotters voor hun heel gewaardeerde hulp.

Door deze meldingen van bijvoorbeeld zwerfvuil of van een omgevallen boom op de trage weg wordt het mogelijk voor de technische uitvoeringsdienst om snel de nodige werken uit te voeren. De digitale meldingen worden opgenomen als werkopdracht door de gemeentelijke technische uitvoeringsdienst waarbij de verantwoordelijke gemeentelijke ploegleider de Wegspotter een stand van zaken bezorgt na elke gemaakte melding.

RECENT
bottom of page