top of page

Dag van de Trage Weg 2022

De jaarlijkse hoogmis van de trage wegen vindt plaats in het 3e weekend van oktober. Dit jaar wordt een extra speciale en feestelijke editie, omdat Trage Wegen vzw al 20 jaar ijvert voor het tragewegennetwerk in Vlaanderen. Hoe we deze jubileum-editie zullen invullen, hoor je komende weken...


Wel al duidelijk: we rekenen opnieuw, nog meer dan anders, op jou! Als Wegspotter weet je als geen ander hoe de kleine doorsteekjes en vergeten wegels, onbekende pareltjes en majestueuze veldwegen, belangrijk zijn voor de leefbaarheid van een wijk of dorp, en hoe belangrijk het is om deze op te volgen, te onder- en behouden, door ze te betreden.


Dag van de Trage Weg is het moment bij uitstek om jouw expertise en kennis van dit specifieke patrimonium, uit te dragen naar anderen. Misschien heb je het de afgelopen twintig jaar wel sterk zien veranderen, ten goede of ten slechte? Laat het ons weten!


Surf naar www.dagvandetrageweg.be en registreer jouw activiteit om in het weekend van 15-16 oktober joúw trage wegen in de schijnwerpers te zetten! Organiseer je als lokale wegspotters-groep, of bundel jullie krachten met de tragewegenambtenaar.


Alles kan: een wandel(zoek)tocht, een natuurloop, een geocache, een inwandeling van een heropende buurtweg, een sneukelparcours, een fietstocht, een oriëntatieloop,... Inspiratie, praktische info en tips vind je op >> www.dagvandetrageweg.be


Comments


RECENT
bottom of page