top of page

Massale opkomst in Temse!


De ruime opkomst doet vermoeden dat de inwoners van Temse hun trage wegen een warm hart toedragen. Meer dan 50 geïnteresseerden woonden de infoavond bij. Maar liefst 48 wandelgrage inwoners gaven alvast aan voortaan als Wegspotter op pad te willen gaan. Een opsteker!

Schepen Hugo Maes, gedeputeerde Riet Gillis en Magda Bonnarens van de Groendienst Temse woonden de infoavond bij en waren aangenaam verrast door de grote opkomst. Ruim 50 mensen kwamen luisteren, de helft ervan besloot ook effectief Wegspotter te worden. Samen zullen ze zich voortaan ontfermen over de toegankelijkheid van 54 km trage wegen. Een schitterend resultaat!

Lies Vervaet, medewerker trage wegen bij Regionaal Landschap Schelde-Durme, lichtte het project 'Wegspotters' zorgvuldig toe. De grote lijnen?

  • Wegspotters kiezen zelf kiezen over welke / hoeveel trage wegen ze zich ontfermen.

  • Minstens 4 keer per jaar onderwerpen ze hun wegjes aan een kritisch onderzoek.

  • Problemen zoals te hoge begroeiing of beschadigde naambordjes geven ze door aan de gemeente via het digitale platform MobiMelder.

  • Via dezelfde weg houdt de gemeente de Wegspotters op de hoogte van het verdere verloop.

Dankzij deze mooie samenwerking blijven de lokale trage wegen goed toegankelijk. Zo nodigen ze uit om gebruikt te worden, waardoor ze ook blijven bestaan. En dat is goed nieuws!

RECENT
bottom of page