top of page

Voorstelling Riet Gillis, nieuw Oost-Vlaams gedeputeerde voor 'trage wegen'

Riet Gillis (58) is de nieuwe gedeputeerde voor mobiliteit (o.a. trage wegen) voor de provincie Oost-Vlaanderen. Een dubbele primeur. Ze is namelijk de eerste gedeputeerde uit Beveren en ook voor Groen is het de eerste keer dat ze kunnen deelnemen aan het beleid in Oost-Vlaanderen. Gillis krijgt onder meer de departementen milieu, klimaat, energie en mobiliteit onder haar hoede.

Riet Gillis zetelt sinds 2012 in de provincieraad en volgde de voorbije legislatuur vooral dossiers rond ruimtelijke ordening. Professioneel was ze tot einde 2018 verantwoordelijk voor assistentiewoningen in Beveren.

Als gedeputeerde wil ze volop gaan voor fietssnelwegen en het klimaatneutraal maken van de Provincie... En in het bijzonder voor trage wegen, want deze "zijn niet alleen belangrijk als natuur- en landschapsbehoud, ze zijn ook letterlijk en figuurlijk verbindingen tussen mensen. Wie wandelt, legt contacten."

RECENT
bottom of page