top of page

Ontmoetingsdag brengt veel goed nieuws

Een nieuwe website. Een verbeterde versie van MobiMelder. Interesse van 7 nieuwe gemeenten. De derde Provinciale Ontmoetingsdag ging gepaard met heel wat nieuws!

Zo’n 25 Wegspotters uit Laarne, Lebbeke, Merelbeke en Wetteren ontmoetten elkaar op zondag 25 juni tijdens de Provinciale Ontmoetingsdag. Een jaarlijkse traditie waarmee de provincie Oost-Vlaanderen alle Wegspotters wil bedanken voor hun inzet.

UITBREIDING

Jan Lescrauwaet (Provincie Oost-Vlaanderen, dienst Mobiliteit) liet weten dat, met Buggenhout en Kaprijke, alvast twee nieuwe gemeenten op korte termijn in het project zullen instappen. Een opsteker voor het project en de Oost-Vlaamse trage wegen. Want Wegspotters verzekeren de toegankelijkheid van deze wegels, en dus ook hun toekomst.

BETERE APP

Nog meer goed nieuws: de app MobiMelder werd verder verbeterd. Vincent Van Heghe (Trage Wegen vzw) stelde de veranderingen met enkele praktische voorbeelden voor. Tijdens de aansluitende wandeling voorzag hij enkele live demonstraties.

Je kan deze vernieuwde applicatie 'MobiMelder Trage Wegen' downloaden in Play Store én App Store.

Goed om te weten: deze app is ook bruikbaar zonder mobiele internetverbinding. In dit nieuwsbericht leggen we uit hoe.

Ondertussen werd MobiMelder 2.0 gelanceerd in Laarne en Wetteren. Lebbeke en Merelbeke zijn binnenkort aan de beurt.

NIEUWE WEBSITE

Ook deze nieuwe website werd voorgesteld. Voortaan wordt alle informatie over het project voor Wegspotters én gemeenten hier gecentraliseerd.

Aanvullend werd een Facebookpagina opgericht, waarop Wegspotters ervaringen kunnen uitwisselen.

BEDANKT!

We danken alle Wegspotters voor hun engagement, gemeente Merelbeke voor de gastvrije ontvangst in GC 't Groenendal en de gastsprekers Bertrand Vrijens (schepen Mobiliteit, Merelbeke), Mark Cromheecke (directeur Directie Ruimte, Provincie Oost-Vlaanderen) en Simon Stroobant (Wegspotter en bedreven in de inventarisatie van trage wegen) voor hun inspirerende woorden.

.

RECENT
bottom of page